Een lening hoeft niet ondraaglijk te zijn

Lenen. Het is nogal een zwaar woord en veel positieve gedachtes zijn er zeker niet aan verbonden, maar het hoeft niet ondraagbaar te zijn. Lees deze tips door en zie zelf dat het best mee valt om een lening af te sluiten en af te betalen.

  1. Vergelijk goed welke geld lening het beste bij jou past. Dit kun je doen door online leningen te vergelijken of door langs te gaan bij verschillende banken. Je wil wellicht lenen bij een bank of kredietverstrekker waar je al een rekening mee hebt, maar dit betekent niet altijd dat dat ook een goede keuze is. Wellicht bied de ING een slechte rente aan, maar kun je bij de RABO een veel betere krijgen.
  2. Een lange looptijd hoeft geen ramp te zijn. Een hypotheek, bijvoorbeeld, betaal je in 10, 20 jaar af. Dat lijkt misschien een hele lange tijd. Je houdt er gelukkig wel een mooi huis aan over! Als het kan, kies voor een kortere looptijd. Een kortere looptijd betekent dat je minder rente hoeft te betalen en sneller klaar bent met het betalen van een  geld lening.
  3. Houd rekening met allerlei soorten kosten. Heb je bijvoorbeeld genoeg geld om nu al je lening af te betalen? Hier rekent een bank of andere kredietverstrekker extra kosten voor. Zij lopen op deze manier namelijk rente mis en willen dat jij dit compenseert.